Varčevanje v zlatu je zanesljiva naložba

Varčevanje v zlatu se lahko izvaja na različne načine. Najbolj neposredna oblika je nakup zlatih palic ali kovancev, saj dejansko posedujete žlahtno kovino v fizični obliki. To vam omogoča prosto in diskretno razpolaganje v takšni količini, kot želite.

Zlato lahko shranite v sefu, prodate ali podarite določen del, brez obveznosti plačila DDV pri nakupu ali davka na dobiček pri prodaji. Naložbeno zlato v fizični obliki namreč ni obdavčeno, posedovanja pa ni potrebno izkazovati v nobenih evidencah. Poleg tega lahko opravite nakup preko spletnih portalov, ki se ukvarjajo s specializiranim trgovanjem s plemenitimi kovinami, kar vam zagotavlja popolno varnost in diskretnost.

Dolgoročno gledano, predstavlja najboljše varčevanje, saj zlato ohranja svojo vrednost skozi vsa zgodovinska obdobja, ne glede na gospodarske krize, vojne, naravne katastrofe in druge geopolitične spremembe.

Druga oblika varčevanja so naložbeni skladi, ki vlagajo v to žlahtno kovino. Namesto, da bi ga kupovali v fizični obliki, vlagate svoja finančna sredstva v poseben sklad, ki jih upravlja namesto vas. Takšen način omogoča lažje nadzorovanje vloženih sredstev, saj se naložbeni strokovnjaki ukvarjajo s spremljanjem likvidnosti in v skladu s tem prilagajajo trgovanje.

Obstaja tudi oblika varčevanja, ki se imenuje zlati certifikat. Namesto, da bi posedovali žlahtno kovino v fizični obliki, s posebnim dokumentom dokazujete lastništvo določene količine zlata. Ta način je morda primernejši za tiste, ki plemenitih kovin v ne želijo ali ne morejo hraniti pri sebi. Lahko pa trgujejo z njimi ali prenesejo lastništvo na nekoga drugega na enak način, kot če bi ga posedovali v fizični obliki. Sodobno varčevanje v zlatu omogočajo nekatere platforme, ki omogočajo elektronski način varčevanja. To pomeni, da zlata ne lastninite, imate pa do njega virtualni dostop.

Pri odločitvah je najbolj pomembno upoštevati lastne preference in finančne zmožnosti. Priporočljivo je, da se pri investiranju obrnete na ugledno, preverjeno podjetje, ki vam pomaga pri izbiri najboljše oblike varčevanja, ob tem pa vam bodo omogočili tudi strokovno naložbeno svetovanje.

Naložbeno svetovanje

Varčevanje denarja lahko prinaša določena tveganja

Varčevanje denarja je zelo razširjena in enostavna praksa, ki omogoča shranjevanje finančnih sredstev za varnejšo prihodnost. Žal pa je v negotovih razmerah potrebno skrbno spremljati svoje prihranke in prilagajati strategijo varčevanja glede na gospodarske razmere in inflacijska pričakovanja. Inflacija ima pomemben vpliv na varčevanje denarja. Gre za proces, pri katerem se splošna raven cen blaga in storitev v gospodarstvu povečuje, kar vodi k zmanjšanju kupne moči denarja. To pomeni, da sčasoma za isti znesek denarja lahko kupite veliko manj.

Če svoje prihranke nalagate na bančni račun ali jih razpršite v druge oblike varčevanja, ki ponujajo nizke obresti, te niso sposobne slediti stopnji inflacije, kar pomeni, da prihranki izgubljajo vrednost v realnem smislu. Da bi se temu izognili, je pomembno, da izberete oblike varčevanja, ki imajo potencial za višje donose. Običajno so to naložbe na kapitalskih trgih, na primer delnice ali vzajemni skladi, ki imajo večji potencial za rast.

Enako kot velja za varčevanje denarja, tudi pri kapitalskih naložbah obstajajo določena tveganja, ki jih morate upoštevati. Vrednost delnic se lahko spreminja glede na gibanje cen na trgu, na nihanja pa vplivajo različni dejavniki, kot so gospodarske razmere, politični dogodki, podjetniški uspehi in tendence vlagateljev. Čeprav so delnice lahko zelo donosne, vseeno obstaja možnost hitrega padca vrednosti. Če se sektor, v katerem imate svoje naložbe, sooča s težavami ali negativnimi dogodki, to posledično vpliva na vrednost njihovih delnic. Tudi nestabilnost trga, spremembe menjalnih tečajev tujih valut, likvidnost delnic in podobno so lahko dejavniki tveganja, ki odnašajo vaše prihranke.

Varčevanje denarja

Najboljše varčevanje predstavlja investiranje v plemenite kovine

Najboljše varčevanje je tisto, ki zagotavlja varnost, stabilnost in rast vrednosti naložbe na dolgi rok.. Če primerjamo varčevanje denarja ali kapitalske naložbe z investiranjem v zlato in druge plemenite kovine, takoj ugotovimo nekaj bistvenih razlik. Denar in vrednostni papirji sicer na kratek rok prinašajo hitrejši in višji donos, vendar so tudi povezani z večjimi tveganji zaradi inflacije in gospodarskih nihanj.

Po drugi strani pa imajo žlahtne kovine bogato zgodovinsko vrednost, saj so se skozi stoletja izkazale kot edina zanesljiva valuta, ne glede na ekstremne svetovne situacije. Varčevanje v zlatu omogoča tudi večjo razpršitev naložb, saj ga je mogoče kupiti ali prodati kadarkoli in kjerkoli v svetu.

Zlato je znano po tem, da ves čas ohranja svojo vrednost. Skozi celotno preteklost se je uporabljal kot denar oziroma sredstvo za trgovanje. Zlahka ga je prodati in pretvoriti v finančna sredstva, kadar je to potrebno, se pravi, da zagotavlja stalno likvidnost. Varčevanje v zlatu vedno prinaša občutek varnosti premoženja, tudi v primeru svetovnih gospodarskih kriz, vojne, recesije in drugih političnih, gospodarskih ali naravnih katastrof. Zaradi tega predstavlja najboljše varčevanje za dolgoročno prihodnost vas in vaših potomcev.

Varčevanje denarja

Naložbeno svetovanje zagotavlja varen nakup

Naložbeno svetovanje je prvi korak, ki vas bo usmeril v pravilno izbiro oblike shranjevanja in plemenitenja finančnih sredstev. Enako kot varčevanje denarja je tudi varčevanje v zlatu lahko tvegano, čeprav ne v smislu izgube likvidnosti, temveč v tveganih nakupih pri nepreverjenih trgovcih. Pri odločitvi, da boste svoje prihranke vlagali v naložbeno zlato, je pomembno, da izberete zanesljivo in ugledno podjetje s preverjenimi referencami. Na osnovi več kot desetletnih izkušenj na področju trgovanja s plemenitimi kovinami, lahko zagotovimo, da je naše podjetje EKO ZLATO d.o.o. pravi naslov, na katerega se lahko zanesete.

Naša ponudba obsega certificirane izdelke uglednih svetovnih in evropskih kovnic, kar zagotavlja najvišjo kakovost in čistost plemenitih kovin. Ustreznost dokazujemo s certifikatom odličnosti, ki ga po strogih kriterijih podeljuje priznano stanovsko združenje LBMA (London Bullion Market Association).

Naložba v zlate in srebrne palice ter kovance predstavlja najboljše varčevanje brez dejavnikov tveganja. Naše cenjene stranke kažejo največ zanimanja za nakup klasičnih zlatih palic, pri katerih je razpon teže med 1 in 1000 g, tako da je investicija primerna za vsak žep. Poleg palic so pri nas najbolj iskani naložbeni kovanci različnih serij, kot so avstrijski Filharmoniki, južnoafriški Krugerrand, kanadski Maple Leaf, kitajska Panda, ameriški Orel in drugi. Zlati in srebrni naložbeni kovanci so priznani po vsem svetu in imajo izjemno visoko stopnjo čistosti.

Poleg prednosti, ki jih prinaša varčevanje v zlatu, vam zagotavljamo popolno zanesljivost pri nakupu ali prodaji. Svojim strankam omogočamo brezplačno dostavo s poštno zavarovano pošiljko, ki zagotavlja diskretnost in varnost. Pri višjih vrednostih pa vam pošiljko dostavimo sami ali vas vljudno vabimo na osebni prevzem v našo poslovalnico. Poslovanje z našim podjetjem je povsem zanesljivo in transparentno. Pred nakupom se lahko posvetujete z našimi izkušenimi strokovnjaki, kar vam bo olajšalo odločitev in razjasnilo morebitne dvome ali vprašanja.

Naložbeno svetovanje

Varčevanje v zlatu omogoča stabilno kupno moč

Najboljše varčevanje v obliki plemenitih kovin vam bo zagotovilo varno in finančno stabilno bodočnost. Običajno finančni strokovnjaki svetujejo razpršitev prihrankov na tri področja. Ena tretjina naj bi predstavljala varčevanje denarja, druga vlaganje v kapitalske naložbe, tretja pa nakup naložbenega zlata. Slednja oblika varčevanja morda ne predstavlja ekstremno visokih donosov na kratek rok, zagotavlja pa stabilno kupno moč in trajno vrednost ne glede na okoliščine in nihanja na trgu.

Cena naložbenega zlata je v zadnjih 55 letih narasla kar za 4800%, kljub temu da so se v tem obdobju zgodili manjši padci in zvišanja vrednosti, ki pa so bili kratkega značaja. Tudi inflacija, recesija, svetovna gospodarska kriza niso prišli do živega stabilnosti žlahtnih kovin. Ravno obratno, vsak pretres na svetovnih borzah je celo okrepil kupno moč zlata.

Zato vam priporočamo obisk spletne strani našega podjetja, kjer si lahko ogledate celotno ponudbo in aktualni cenik prodaje in odkupa. Podatki se osvežujejo vsake 3 minute, saj tekoče spremljamo gibanje cen na svetovnem trgu. Veseli bomo tudi obiska našega poslovnega prostora v Ljubljani, kjer se boste lahko posvetovali z našimi strokovnjaki in ogledali pester asortiman. Potrudili se bomo, da bodo vaši prihranki prinesli zadovoljive rezultate in stabilno naložbo.

Naložbeno svetovanje