Zlate ploščice za krst kot naložba in začetek varčevanja

Zlate ploščice za krst so odlično darilo, zato so zelo iskane tudi pri nas. Ne le, da so trajen spomin, lahko so začetek varčevanja, spodbuda in motivacija. Zlato ima in ohranja vrednost, katera se skozi obdobja konstantno povečuje. Mnoge svetovne države imajo rezerve, ki so sestavljene predvsem iz te plemenite kovine, prav zaradi sigurnosti, ki jo nudi. Na splošno jo obravnavamo kot varovalo pred inflacijo – ko se inflacija povečuje, raste tudi cena zlata.

Žal so časi negotovi, negotove so gospodarske razmere, finančni trgi so nestabilni, obrestne mere so visoke, pesti nas inflacija. Zlate ploščice za krst so tako kot naložbeni kovanci in palice, varen pristan, ki nudi jamstvo v nesigurnih obdobjih. Slabše kot so razmere po svetu, višjo ceno imajo. Ena takih prelomnic v zadnjih letih je bila pandemija, ko je unča zlata dosegla rekordni znesek (2020). Cena kovine se je torej zvišala zaradi zdravstvene krize. Prav tako, trenutno na njeno vrednost vpliva konflikt med palestinskim gibanjem Hamas in Izraelom, saj je od začetka oktobra 2023, njena vrednost zrasla skoraj za 16 odstotkov.

Dejstvo je, da bo cena zlata še naprej rasla, dokler bodo centralne banke do njega pristranske in dokler bodo makroekonomske razmere nestabilne. Ko boste torej razmišljali o tem kaj podariti nekomu, ki vam je blizu, vam priporočamo da se pozanimate o nakupu kovancev in palic za rojstni dan, poroko, zaključeno maturo, diplomo, ali kakšen drug posebni jubilej, za malčke pa so odlično darilo zlate ploščice za krst, ki ostanejo v trajen spomin.

Zlate ploščice za krst

Zakaj izbrati zlate ploščice za krst?

Darilo za takšen dogodek mora biti premišljeno, biti mora nekaj posebnega. Pokaže naj, da želite vložiti v otrokovo prihodnost, malčku ali malčici boste omogočili najboljši začetek življenja. Igrače, sladkarije in druga darila ne bodo zdržala niti do kosila, zlate ploščice za krst pa bodo ostale v spomin in morda odločilno vplivale na morebitne težke trenutke v prihodnosti, saj cena zlata zagotovo ne bo padla.

Podarjanje plemenitih kovin traja že od nekdaj in se od države do države razlikuje. Nekateri novorojenčku podarijo poročni prstan, ki je pripadal prababici – podarjanje nakita, oziroma družinske dediščine je ganljiva gesta, ki povezuje družinske člane. Drugi se odločijo za druge vrste nakita, spet tretjim so bolj všeč zlate ploščice za krst ali rojstvo.

V preteklosti, je v Evropi podarjanje zlatega ali srebrnega kovanca otroku prinašalo srečo. V Franciji otroci še vedno pogosto prejmejo kovance, s fino gravuro Napoleona, ali medaljone, okrašene z verskimi simboli. Te pritrdijo na posteljico, da jih ponoči varujejo. V Italiji darujejo ročno izdelane predmete, tradicionalno so to gravirane zapestnice. V Švici otroci ob krstu prejmejo, kot naložbeno zlato, znameniti kovanec Vreneli, na katerem je gravura doprsnega kipa Helvetie, z Alpami v ozadju.

Pri nas pa so vedno bolj iskane zlate ploščice za krst, za rojstvo in druge pomembne prelomnice v življenju. V podjetju Eko zlato d. o. o., vam nudimo 2 gramske palice, ki so odlične za začetek varčevanja in dostopne vsem. Kot naložbeno zlato so odlično darilo, s katerim ne morete zgrešiti.

Cena zlata

Vas zanima od česa je odvisna cena zlata?

Cena zlata je zagotovo najbolj odvisna od ponudbe in povpraševanja, nanju pa vplivajo različni dejavniki. Med naložbeno zlato spadajo na primer kovanci, katere je treba najprej oceniti – jim določiti pristnost, poreklo, redkost, priljubljenost… Končni znesek je odvisen tudi od izvora, saj ugledno poreko njihovo vrednost zviša, od kovnice iz katere prihajajo, od trenutnih trendov, številk kovanja in drugih dejavnikov. Treba je dobro razumeti njihov pomen, zgodovino in tržno vrednost, preden se odločite za investicijo, še posebej če gre za večjo količino.

Ne glede na to, kakšna je trenutna cena zlata, se njegov nakup uvršča med najbolj varne investicije, saj je stabilna valuta, ki ji standard zagotavlja posredno menjavo z denarjem, po fiksnem menjalnem tečaju. Z nakupom naložbenega zlata, boste ohranili vrednost premoženja, oziroma ga celo oplemenitili, njegova vrednost pa tudi med obdobji visoke inflacije ne bo upadla.

Če se odpovedujete različnim dobrinam na račun varčevanja in imate denar shranjen v banki, preračunajte koliko ta izgublja na vrednosti. Z nakupom naložbenega zlata v manjših gramažah, boste postopoma, mesec za mesecem povečevali svojo finančno varnost ter se izognili inflaciji, kateri se z denarjem na banki nikakor ne morete. Denar boste spremenili v sredstva, katerih vrednost raste in bo rasla hitreje od inflacije. V primeru, da ste se odločili tudi za druge oblike varčevanja, boste poskrbeli da bo premoženje razdeljeno med različne investicije, s čimer boste tveganje da bi prihranke izgubili zmanjšali na minimum.

Naložbeno zlat

Naložbeno zlato lahko dobite kar po pošti

V naši ponudbi lahko izberete različne gramaže palic, tudi v darilni in zaščitni embalaži, ki bodo odlično darilo, ali vaša investicija v prihodnost. Zelo priljubljeno je pakiranje UnityBox – ki vsebuje 100 posameznih kosov 1 gramskih palic. Na voljo so vam čudoviti zlatniki, vse od Ameriškega orla, Kanadskega javorovega lista, pa do Kitajske pande. Tudi za srebro se lahko odločite, če vam je ljubše.

Oglejte si našo spletno stran in premislite o različnih možnostih. Če imate vprašanja nam pišite ali nas pokličite, radi si bomo vzeli čas in vam svetovali.

Zlate ploščice za krst