Naložbeno zlato prestavlja finančno zanesljivost in stabilnost

Naložbeno zlato predstavlja stabilno valuto, ki se je v svetovnem merilu skozi celotno zgodovino izkazala kot ena najvarnejših investicij. Kljub temu, da občasno zaznavamo obdobja padca in zviševanja cen, so ta le kratkega značaja in nimajo odločilnega vpliva na varnost finančne naložbe. Celo obratno, svetovna gospodarska negotovost, pomanjkanje surovin, vojne, recesija, inflacija in drugi geopolitični dejavniki lahko čez noč zamajejo trg vrednostnih papirjev in donosnost vlaganja v sklade, kriptovalute, nepremičnine ali depozite. Ob vsem tem prestavlja naložba v zlato varno zatočišče za vlagatelje, saj plemenite kovine ohranjajo svojo kupno moč v vseh situacijah.

Zlato je bilo skozi tisočletno zgodovino simbol moči, bogastva in prestiža. V različnih kulturah je bilo povezano z vladarji, plemstvom ali verskimi obredi. Uporabljali so ga za izdelavo nakita, kipov, verskih artefaktov in drugih umetniških predmetov. Skupaj z drugimi plemenitimi kovinami je predstavljalo cenjeno menjalno ali plačilno sredstvo. Ko so različna zgodovinska obdobja pretresale vojne, recesije, politično nestabilne razmere ali naravne katastrofe, je naložba v zlato vselej predstavljala zanesljiv način zaščite premoženja ali celo življenja ljudi.

Poleg tega, da simbolizira stabilnost in bogastvo, pa se v sodobnem svetu uporablja v različne namene. Razen vlaganja svojih prihrankov v nakup naložbenega zlata, seveda ne smemo zanemariti izdelave nakita, ki predstavlja velik delež uporabe plemenitih kovin in dragih kamnov. V manjših količinah ga najdemo tudi v sodobni medicini, kozmetiki, mikroelektroniki, tekstilni industriji in celo v kulinariki.

Naložbeno zlato

Naložba v zlato z diskretnim spletnim nakupom

Naložba v zlato običajno pomeni fizični nakup v obliki palic ali kovancev. Razpršena naložba lahko zajema tudi vlaganje v naložbene sklade, ki imajo v svojem portfelju zlato ali nakup delnic podjetij, ki se ukvarjajo z rudarjenjem in nadaljnjo predelavo. Zaradi zmanjšanja tveganih naložb, finančni strokovnjaki običajno svetujejo razpršitev finančnih sredstev grobo gledano na tri področja,. Tretjina naj bi predstavljala delnice, tretjina denar in tretjina zlato. Slednje sicer ne prinaša hitrih in ekstremnih donosov, ohranja pa svojo vrednost in kupno moč. Nakup naložbenega zlata je dolgoročno gledano varna in stabilna investicija, saj je letni donos v zadnjih dvajsetih letih znašal več kot 8%.

Preden se odločite za vlaganje v naložbeno zlato, morate seveda dobro pretehtati pogoje, reference in izbrati zanesljiva podjetja, ki se ukvarjajo z odkupom in prodajo plemenitih kovin. Pri izbiri ponudnika je pomembno upoštevati zanesljivost, transparentnost, varnost in diskretnost. Med uveljavljenimi spletnimi trgovci, ki omogočajo fizični nakup preko spletne platforme, je zagotovo naše podjetje EKO ZLATO d.o.o.. Omogočamo vam varen nakup investicijskih plemenitih kovin najuglednejših evropskih ali svetovnih kovnic, nudimo pa vam tudi njihovo menjavo ali odkup. Svojim cenjenim strankam omogočamo brezplačno dostavo preko pošte z zavarovano pošiljko, ki zagotavlja diskretnost in varnost. Pri višjih vrednostih pa vas vljudno vabimo na osebni prevzem v našo poslovalnico ali vam pošiljko dostavimo sami.

Če do sedaj še niste razmišljali o investiciji v naložbeno zlato ali se vam v zvezi z nakupom poraja kakšno vprašanje oziroma dvom, vam naši strokovnjaki ponujajo kvalitetno naložbeno svetovanje, ki vam bo pomagalo pri pomembnih odločitvah. Na podlagi desetletnih izkušenj in znanja na področju naložb v plemenite kovine, vam bomo pomagali podrobneje razumeti ponujene naložbene možnosti, prilagodili strategijo glede na vaše cilje in finančne možnosti ter posredovali informacije o gibanju cen, donosnosti in drugih dejavnikih, ki bi lahko vplivali na uspešnost vaše naložbe.

Naložba v zlatoNakup naložbenega zlata

Nakup naložbenega zlata najvišje kakovosti s preverjenimi certifikati

Nakup naložbenega zlata iz naše ponudbe zagotavlja najvišje standarde kakovosti, ki jih dokazujemo z ustreznimi certifikati. Strogi kriteriji, ki jih morajo izpolnjevati proizvajalci in trgovci s plemenitimi kovinami, omogočajo likvidnost zlata, ki je sprejemljiva za trgovanje med bankami in posredniki po vsem svetu. Stanovsko združenje LBMA (London Bullion Market Association), ki podeljuje certifikat odličnosti, je bilo ustanovljeno leta 1987 in ima ključno vlogo pri kvaliteti, dobavi in določanju cen na mednarodnih trgih. Naložba v zlato s certifikatom predstavlja nakup brez tveganja, saj so izpolnjeni vsi kriteriji glede čistosti, teže in proizvajalca.

Priljubljenost vlaganja v naložbeno zlato je odvisna od trenutnih tržnih razmer, gospodarskega položaja in individualnih naložbenih preferenc. Vsekakor pa vlagatelji kažejo največ zanimanja za nakup klasičnih zlatih palic in kovancev. Razpon teže pri palicah od 1 do 1000 g, tako da je investicija primerna za vsak žep in priložnost. Poleg palic so pri nas najbolj iskani naložbeni kovanci različnih serij, kot so avstrijski Filharmoniki, južnoafriški Krugerrand, kanadski Maple Leaf, kitajska Panda, ameriški Orel in drugi. Ti naložbeni kovanci so priznani po vsem svetu in imajo izjemno visoko stopnjo čistosti plemenite kovine.

Poleg klasične ponudbe so med domačimi vlagatelji priljubljene posebne izdaje z motivi slovenske kulture in zgodovine. Posebno vrednost ima tudi štirikratni dukat, ki je do leta 1915 veljal na celotnem ozemlju Avstro-Ogrske kot uradno plačilno sredstvo in ima poleg naložbene tudi izjemno zgodovinsko vrednost.

Naložbeno svetovanje

Naložbeno svetovanje vam omogoča nakup brez tveganja

Naložbeno svetovanje v Sloveniji omogočajo finančne družbe, banke in neodvisni svetovalci. Namen svetovanja je pomoč vlagateljem pri izbiri najustreznejših naložbenih strategij glede na njihove želje in možnosti. Pri izbiri je pomembno preveriti strokovnost, izkušnje in ugled svetovalcev, saj ti kriteriji zagotavljajo optimalno varnost in donosnost naložbe. Naši strokovnjaki konstantno spremljajo in analizirajo gibanje cen na trgu, zato imajo dober vpogled v aktualno stanje. Glede na izkušnje vam lahko pomagajo pri izbiri ustrezne oblike investiranja v naložbeno zlato glede na vaš proračun in trenutne dejavnike tveganja na trgu. Ko opravite nakup naložbenega zlata, vam lahko svetujejo glede morebitne prodaje ali zamenjave, če se pojavi potreba.

Naložba v zlato v obliki palic ali kovancev omogoča neobdavčeno investicijo, kar pomeni, da vam pri nakupu v fizični obliki ni potrebno plačati DDV, pri prodaji pa ste oproščeni davka na kapitalski dobiček. Naša spletna trgovina vam omogoča varno, zanesljivo in udobno investicijo v naložbeno zlato kar iz domačega naslanjača, kar vam zagotavlja popolno diskretnost. Vaše naložbe niste dolžni izkazovati v nobenih evidencah ali davčnih napovedih, lahko pa jo kadarkoli prodate ali komu podarite kot izvirno in dragoceno darilo.

Naložbeno zlato

Nakup naložbenega zlata je prava naložba za vsakogar

Naložba v zlato je ponekod v tujini postala že stalna oblika dodatnega pokojninskega varčevanja. Glede na napovedi analitikov naraščajoča inflacija celo vzpodbuja naložbe v plemenite kovine, saj te predstavljajo stalnico skozi vsa zgodovinska obdobja. Tiskan denar je imel do 19. stoletja fizično zlato kot kritje za svojo vrednost, kar pomeni, da je bil vsak tiskan bankovec podprt z določeno količino te žlahtne kovine, ki je bila shranjena v centralni banki ali drugih inštitucijah. V 20. stoletju pa je inflacija vzpodbudila tiskanje denarja brez kritja, kar je še dodatno vplivalo na rast cen blaga in storitev. Večina sodobnih valut temelji le na zaupanju v vlado in gospodarsko stabilnost države.

Ravno iz teh in podobnih razlogov naložbeno zlato pomaga ohraniti vrednost premoženja v obdobjih visoke inflacije. Njegova vrednost se odziva neodvisno od gibanja drugih naložbenih opcij kot so na primer obveznice ali delnice. Zaradi omejenih zalog, trajnosti in univerzalne oblike plačilnega sredstva v svetovnem merilu zagotavlja občutek varnosti in stabilnosti tudi v najbolj negotovih gospodarskih in političnih razmerah.

Zagotovite si tudi vi finančno varnost z naložbo v plemenite kovine in poskrbite za varno prihodnost sebe in svojih najdražjih. V naši spletni trgovini vam omogočamo nakup zlatih in srebrnih palic različne teže ter različnih serij zlatih in srebrnih kovancev. V primeru, da jih že imate in bi jih želeli prodati ali zamenjati, vam omogočamo tudi te storitve. Obiščite našo spletno stran ter si oglejte celotno ponudbo. Prepričani smo, da boste zadovoljni z našimi storitvami.

Naložba v zlato