Nakup zlatih kovancev le pri preverjenih ponudnikih

Nakup zlatih kovancev predstavlja eno najbolj zanesljivih investicij, s katero boste svojim prihrankom omogočili varnost in stabilnost na dolgi rok. V želji, da bi povečali rast svojega premoženja, se običajno odločamo med različnimi oblikami bančnih depozitov, ki ponujajo obresti na vezano vlogo. Nekateri prisegajo na razpršitev denarnih sredstev v različne investicijske in naložbene sklade, v zadnjem času pa je zaznati porast vlaganj v nepremičnine ali kriptovalute. A kljub temu izkušnje kažejo, da je varčevanje v zlatu skozi tisočletno zgodovino še vedno ena najmanj tveganih naložb.

Cene plemenitih kovin se oblikujejo na svetovnih borzah glede na ponudbo in povpraševanje. Na nihanje vrednosti vplivajo tudi geopolitične razmere, ukrepi centralnih bank, interesi vlagateljev ter drugi dejavniki svetovnega formata. Zaradi mednarodnega standarda za merjenje mase plemenitih kovin, se pri trgovanju uporablja merska enota unča, v trgovinah pri nas pa je v veljavi prodaja zlata po gramu, ki omogoča lažjo primerljivost cen.

Trenutna vrednost zlata, ki se oblikuje na podlagi svetovne dinamike, se upošteva pri prodaji, odkupu in menjavi investicijskih plemenitih kovin. Nakup zlatih kovancev predstavlja določeno tveganje, če ne preverimo pristnosti in kakovosti na podlagi ustreznih certifikatov. Zato priporočamo nakup le pri zaupanja vrednih specializiranih prodajalcih plemenitih kovin, ki ponujajo izdelke svetovno priznanih kovnic z oznako LBMA (London Bullion Market Association). To je zagotovilo, da gre za visoko kakovostno zlato, ki ga lahko kjerkoli na svetu zamenjate v denarna sredstva ali drugo obliko premoženja.

Nakup zlatih kovancev

Prodaja zlata po gramu ali unči?

Trgovanje s plemenitimi kovinami se izraža tako z unčami kot z grami. Unča je tradicionalna mednarodna merska enota, medtem ko se grami uporabljajo kot metrična enota za merjenje mase. Zgodovina merjenja v unčah sega nazaj v čas, ko so se zaradi enostavnega plačevanja in menjave blaga na francoskem ozemlju uporabljale kot enota mase plemenitih kovin, vključno z zlatom. Kljub temu, da se v mednarodni trgovini in nekaterih državah še vedno uporabljajo, pa v Sloveniji poteka večinoma prodaja zlata po gramu. Naložbene palice se prodajajo v različnih velikostih, od 1 grama pa do 1000 gramov, podobno pa velja tudi za nakup zlatih kovancev.

Ne glede na obliko, velikost, težo ali dizajn, pa predstavlja varčevanje v zlatu varno izbiro dolgoročnega varčevanja za ohranjanje premoženja in zaščite pred inflacijo. Pomembno je le, da se pred nakupom posvetujete s specializiranimi podjetji, ki ponujajo tovrstne storitve in pridobite natančne informacije o razpoložljivih možnostih, cenah, kakovosti ali razjasnite morebitne dvome o smotrnosti investicije.

Nakup zlatih kovancev

 

Zakaj se varčevanje v zlatu izplača?

Nakup zlatih kovancev in palic, torej varčevanje v zlatu, ne prinaša ekstremnih in hitrih dobičkov, ponuja pa varno obliko ohranjanja premoženja. Rast vrednosti je sicer konstantna, vendar kratkoročno niha glede na gospodarske razmere oziroma splošno stanje na kapitalskih trgih. Zlato res ne prinaša donosov v obliki obresti, dividend ali obrestnih kupčij, kot to velja za depozite, sklade ali delnice. Kljub temu ima visoko stopnjo likvidnosti in je globalno priznano menjalno sredstvo, kar omogoča enostavno prodajo ali zamenjavo za denar v različnih delih sveta.

V času geopolitičnih pretresov se običajno prodaja zlata po gramu poveča, saj vlagatelji iščejo manj tvegane naložbene možnosti. Žlahtne kovine predstavljajo varno zatočišče v času gospodarske nestabilnosti. Ker recesija, vojna, inflacija ne morejo biti omejene samo na eno državo, se povpraševanje po zlatu pogosto poveča na globalni ravni. Povečano povpraševanje pa posledično vpliva na rast cen.

Varčevanje v zlatu

Prodaja zlata po gramu in nakup zlatih kovancev na diskreten način

V izogib tveganim nakupom se je najbolje posvetovati s strokovnjaki, ki imajo dolgoletno prakso na področju trgovanja s plemenitimi kovinami. Samo preverjena podjetja lahko zagotovijo najvišjo kakovost izdelkov, ki prihajajo iz uveljavljenih evropskih in svetovnih kovnic. Na spletni strani Zlato po pošti je mogoče opraviti diskreten nakup zlatih kovancev ali žlahtnih palic kar od doma.

Na osnovi dolgoletnih izkušenj smo z mrežo partnerskih podjetij prisotni ne samo na domačem trgu, temveč širimo svojo ponudbo tudi na področje Avstrije, Švice, Nemčije, Hrvaške, Srbije ter Bosne in Hercegovine. Svojim cenjenim strankam zagotavljamo najvišje standarde kakovosti. Obiščite našo spletno stran ali poslovalnico v Ljubljani, kjer vam bomo z veseljem pomagali uresničiti vaše cilje za stabilno prihodnost.

Prodaja zlata po gramu