Zlate palice zavarujejo vaše premoženje pred inflacijo

Zlate palice s svojo fizično oprijemljivostjo, estetsko privlačnostjo ter zgodovinsko vrednostjo predstavljajo eno najbolj trdnih in zanesljivih naložb v varno prihodnost. Številna vlaganja, vključno z delnicami in obveznicami, pridobivajo na vrednosti le ob dobri gospodarski rasti. Čeprav temu vzorcu včasih sledijo tudi nekatere plemenite kovine, pri zlatu ni tako. Ko je gospodarstvo v obdobju konjunkture, bomo redko zasledili oglas “prodam zlate palice”, kajti ta žlahtna kovina ohranja svojo vrednost skozi stoletja.

V obdobju recesije oziroma tako imenovanega “medvedjega trga” se vrednostni papirji pogosto soočajo s padcem vrednosti, zato investitorji z negotovostjo zrejo v dinamiko finančnih trgov. Pri takšnem nihanju pogosto izvajajo strategije za zmanjšanje finančnih izgub, kot so iskanje varnejših naložbenih možnosti. Med rešitvami zagotovo prednjačijo zlate palice nakup zlatnikov ter druge oblike investiranja v žlahtne kovine. V obdobju recesije se namreč vrednost te plemenite kovine še poveča, kar pomeni, da lahko z nakupom zlate palice zavarujete celotno vrednost portfelja.

Vsi vemo, da se z nekontroliranim tiskanjem denarja zmanjšuje splošna kupna moč. Ta proces poznamo pod imenom inflacija. Plača, ki smo jo zaslužili pred 30 leti ali več, nam v današnjem času še zdaleč ne bi mogla zagotavljati enakega življenjskega standarda. V nasprotju z denarjem, pa zlato ohranja svojo kupno vrednost. V praksi to pomeni, da lahko lastnik zlate palice nakup blaga opravi danes v enaki količini, kot bi ga tudi pred 100 leti. To je še en dodatni razlog, zakaj je vlaganje v plemenite kovine tako pomembno.

Zlate palice

Prodam zlate palice, na kaj moramo biti pozorni pri takšnih oglasih?

Pri nakupu plemenitih kovin je najbolj pomembno, da izberete preverjenega in uglednega ponudnika, kot so specializirane zlatarne, kovnice ali posebne institucije, ki se ukvarjajo s prodajo plemenitih kovin. Dobro je preveriti njihovo zgodovino, ustreznost certifikatov ter se seznaniti s povratnimi informacijami strank. Pozorni morate biti tudi na druge dejavnike, kot so teža in cena zlate palice, čistost in poreklo. Vsekakor odsvetujemo nakup izdelkov s sumljivo nizkimi cenami, dvomljivimi oznakami ali netransparentnimi pogoji nakupa, ki se včasih nahajajo pri individualnih ponudnikih, ki oglašujejo “ugodno prodam zlate palice”.

Ko se odločate za investicijo v zlate palice nakup opravite pri priznanem ponudniku, kjer je čistina posamezne zlate palice običajno 999,9/1000. Vsak izdelek mora biti opremljen z registrirano serijsko številko, certifikatom o pristnosti, velikokrat pa ima zaradi dodatne zaščite pred poneverbami ali goljufijami vtisnjen tudi hologramski zaščitni znak.

Prodam zlate palice

Kaj pa teža zlate palice?

Teža zlate palice je lahko v razponu med 1 in 1000 grami. Med začetnimi investitorji so običajno priljubljeni manjši izdelki teže 1, 2 ali 5 gramov. Ti predstavljajo tudi odlično darilo za različne priložnosti, kot so krst, poroka, obletnica, rojstvo otroka, upokojitev in podobno. Zelo priročne so tudi 1 gramske zlate palice nakup katerih predstavlja modularno strukturo manjših ploščic. Valcambi Combibar palica je sestavljena iz 20, 50 ali 100 komadov manjših palic. Ta oblika je še posebno privlačna za stranke, ki se sprašujejo, kako lahko prodam zlate palice v manjši količini. Modularna struktura namreč omogoča, da lahko po potrebi odlomite in prodate posamezno palico. Pri tem je pomembno povedati, da je takšen nakup tudi finančno ugodnejši, kot bi bila cena zlate palice v skupni teži.

Veliko povpraševanje je tudi po izdelku UnityBox. Gre za posamezne 1 gramske zlate palice, zložene v lično in praktično embalažo. Poleg te izjemne ponudbe je na voljo tudi posebna vrsta zlate palice nakup katere predstavlja 1 trojsko unčo. Govorimo o najstarejši enoti za merjenje teže in določanje cen zlata na borzi plemenitih kovin. Uporaba trojske unče je še vedno razširjena pri trgovcih s plemenitimi kovinami ter proizvajalcih nakita. Večkrat se uporablja tudi pri ocenjevanju vrednosti draguljev, saj je teža pomemben dejavnik pri določanju njihove vrednosti. 1 trojska unča je sicer enaka teži 31,1034768 gramov.

Poleg naštetih izdelkov so na voljo tudi 10, 20 in 50 gramske zlate palice, ki običajno pomenijo nekakšen prehod k postopnemu investiranju v žlahtne kovine ter vzpostavljajo ravnotežje med velikimi in malimi palicami. 50 gramski izdelek je hkrati tudi mejna gramatura zlate palice nakup katere je mogoče poravnati z gotovino (glede na trenutno zakonodajo) ter jo prejeti domov po pošti kot zavarovano pošiljko.

Kot zanimivost lahko povemo, da so naš najbolj prodajan produkt 100 g zlate palice, ki predstavljajo optimalno gramaturo za dolgoročno investiranje v dodatno pokojnino. Priljubljene so tudi pri začetnih in stalnih vlagateljih. Za naložbo večjih vsot denarja pa so poleg vseh naštetih izdelkov na voljo tudi težji kosi, pri čemer znaša teža zlate palice 250, 500 ali 1000 gramov.

Cena zlate palice

Od česa je odvisna cena zlate palice na trgu?

Cena zlate palice seveda ni konstantna. Cene se gibajo zelo dinamično glede na ponudbo in povpraševanje, količino rezerv centralnih bank, geopolitične razmere v svetu, nanje pa vpliva tudi interes vlagateljev ter drugi dejavniki. Kljub kratkotrajnim spremembam oziroma nihanju cen, pa se je zlato skozi celotno zgodovino izkazalo za dolgoročno gledano najbolj zanesljivo in varno naložbo, ki ohranja svojo vrednost, ne glede na naštete razmere.

Seveda ne ustvarja dividend, obresti in drugih vrst dobičkov, kot je to značilno za druge vrste naložb. Vendar na daljši rok pripomore k povečanju vašega premoženja kot odličen hranilnik vrednosti. Nekateri vlagatelji menijo, da plemenite kovine niso primerne za kratkoročne naložbe. Se pa kljub temu strinjajo, da lahko z vključitvijo plemenitih kovin, kot so zlate palice ali kovanci razpršite svoj portfelj. To vam omogoča varnejšo finančno prihodnost, še posebno v gospodarsko in politično negotovih časih.

Cena zlate palice

Kako lahko kupim ali prodam zlate palice?

Ko se odločite za investicijo v zlate palice nakup opravite fizično ali preko spleta. Eden od varnih načinov je nakup preko licenciranih spletnih trgovcev. Vlagatelji si lahko na preverjenih spletnih straneh ogledate ponudbo izdelkov, ki so pregledno razvrščeni po teži, ceni ali proizvajalcu. Nekatere stranke raje kupujejo zlato v fizičnih prodajalnah, kar jim omogoča, da se hkrati tudi posvetujejo s strokovnjaki. Tako lahko dobijo odgovore na morebitna vprašanja, kot na primer, kako in kje lahko kupim ali prodam zlate palice popolnoma brez tveganja.

Ugledna podjetja, ki že dolga leta trgujemo s plemenitimi kovinami, ponujamo tudi možnost menjave ali odkupa. Če se sprašujete, kje lahko brez kakršnegakoli tveganja prodam zlate palice ali menjam za drugačno vrsto, obliko ali težo žlahtne kovine, smo pravi naslov za vas. Na spletni strani imamo objavljene aktualne cene za prodajo in odkup, ki se posodabljajo vsake 3 minute, glede na gibanje borznih cen.

Teža zlate palice

Je teža zlate palice lahko ovira za spletni nakup?

Ne, teža zlate palice ni pogoj pri spletnem nakupu plemenite kovine, vpliva pa na stroške in logistiko dostave. Težje palice zahtevajo običajno posebno ravnanje in varnostne ukrepe pri transportu, kar lahko vpliva na ceno dostave. Kot smo že omenili, je v naši prodajalni mejna gramatura zlate palice 50 g, v kolikor jo želite prejeti z zavarovano pošiljko po pošti na vaš naslov. Hkrati je to najvišja cena zlate palice, katero je še mogoče plačati z gotovino. Stroški dostave se obračunajo posebej in sicer po ceniku Pošte Slovenije z dodanimi stroški pakirnega materiala. Plačilo je mogoče izvesti po predračunu, s plačilom po povzetju ali z gotovino ob osebnem prevzemu naročenega blaga (obvezno po predhodnem dogovoru).

Zlate palice nakup

Kje lahko varno in diskretno kupite certificirane zlate palice?

Če ste se odločili za vlaganje svojih prihrankov v zlate palice nakup brez tveganja opravite v našem specializiranem podjetju za trgovanje s plemenitimi kovinami Eko zlato d.o.o. V naši ponudbi zagotavljamo izdelke najuglednejših evropskih in svetovnih kovnic plemenitih kovin, opremljene z vsemi potrebnimi certifikati. Pri svojem poslovanju nudimo najvišjo stopnjo diskretnosti in varnosti ter vam po želji tudi pomagamo s strokovnim svetovanjem. Na nas se obračajo tudi stranke, ki se sprašujejo, kje lahko varno prodam zlate palice, saj so vse nakupne in prodajne cene transparentno prikazane na spletni strani naše spletne trgovine Zlato po pošti.

Zlate palice nakup

 

Vir: https://zlatopoposti.si/