Objava v reviji Stik

Kar seje zgodilo v preteklosti, ni nujno da se zgodi tudi v prihodnosti. Ampak, dejstvo je, daje vlaganje v naložbeno zlato v zadnjih dvajsetih letih prineslo 8,3 letno odstotno donosnost. Dejstvo je, da je naložba v zlato skozi vsa desetletja vedno ščitila vrednost denarja pred inflacijo.

In dejstvo je, da je v zadnjih 55 letih zlato naraslo za 4800 odstotkov. Kar pomeni, če bi leta 1968 vložili v naložbeno zlato 25.000 dolarjev, bi bili danes milijonar, saj bi se vaš vložek povečal na celih 1.200.000 dolarjev.

Padci vrednosti zlata, kot je bilo v obdobju med 1980 in 1985, ko seje vrednost unče zlata (31,10g) iz rekordnih 850 dolarjev zmanjšala na 300 dolarjev. Tudi v obdobju med 2011 in 2016 se je cena zlata razpolovila, torej za unčo, ki je dosegala ceno 2000 dolarjev, je padla na 1000 dolarjev na unčo.

Cena zlata se je odzivala na razne pretrese v svetu Dobro leto nazaj je doseglo zlato visoko rast zaradi krize v Ukrajini. Letošnje leto pa se je prvi dvig cene zlata posledično odzval na bančno krizo ter začetek recesije. Trenutno je cena malce v upadu, kar pomeni, da je dobro obdobje za vse vlagatelje, ki želijo ohraniti vrednost denarja in dolgoročno vlagajo za svojo varnost.

Naše podjetje poznajo predvsem po ponudbi preko naše spletne trgovine www.zlatopoposti.si, kjer si lahko ogledate in kupite določene izdelke, ki jih prodajamo, omogočamo vam diskretno in zavarovano dostavo. Ponujamo vam fizičen nakup in odkup plemenitih kovin. Varen nakup vam omogočamo z neposredno preverbo izdelka z merilnimi napravami. Na naši spletni strani se cene naložbenega zlata in srebra osvežujejo vsake tri minute, glede na borzne cene. Vsekakor pa smo vedno veseli tudi osebnega srečanja v naših prostorih, kjer vam lahko svetujemo glede nakupa.